Blogg

Gott Nytt År!

2020-12-31

Tiden går fort! Vi har redan kommit fram till årets sista dag. 

Dessvärre har vi inte haft någon tur med vädret så här långt denna vinter. Senaste veckornas ostadighet på väderfronten med mera plusgrader än minusgrader har gjort att våra isar är i dagsläget katastrofala. Och den senaste veckans snömängder (med även inslag av regn)  gör inte saken bättre. Snarare sämre vad det gäller isarna. 

Man minns tillbaka...

30 grader kallt, isar omkring 75 centimeter, samt ett snödjup på närmare 1,5 - 2 meter djupt, och folk som vallfärdade ut till någon gammal stuga/barack på skogen några dagar över nyår. Så såg det oftast ut en nyårshelg  på åttiotalet. Av trettiotalet stugor runtom i skogarna var det sällan någon som stod helt tom under denna helg oavsett temperatur. Idag är det nästan tvärtom på många ställen. Kanske bara någon av trettio  som är bebodda nyårshelgen. Kanske finns det även nåt paraply nerstoppat i utrustningarna idag. Eller borde kanske finnas. Spöregn på självaste nyårsafton har ju förekommit de senaste åren.

Vi får vara positiva och hoppas på att kylan kommer nu framöver som gör att ismetet på förhoppningsvis bra isar kommer igång. Och medan vi väntar på minusgraderna så får ni gärna hålla er på land. Chansa inte!

GOTT NYTT ÅR på er därute!

Antal kommentarer: 0

Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)