Om oss

Mitt namn är Thomas Myren och jag bor i Häggenås med min fru Petra sedan flyttlasset gick hit från Strömsund våren -92. Våra tre barn är vuxna och utflugna sen ett bra tag tillbaka, så nuförtiden är det jag, min fru och våra jakt-och sällskapshundar som huserar här hemma.

Båda har vi alltid haft ett brinnande intresse för hundar och vistelser ute i naturen, och så fort ledig tid har funnits genom åren så har vi styrt kosan till nån stuga på fiske,fjällvandring eller skogsfågeljakt.

Båda kommer vi från "Jägarhem" så detta har alltid varit och är en livsstil för oss.

För egen del började det väldigt tidigt. Redan som 12-åring drog jag och en kompis iväg ensamma på fisketurer och tältade några dagar oppöver sjöarna hemma i byn Svaningen i väglöst land, med endast båtar och vandring till fots som gällde. Och så rullade det på,  äventyren avlöste varandra alltmedan åren gick.

Det har nu gått drygt 40 år sedan jag gjorde de första tältnätterna som lillgrabb, och det är fortfarande lika kul när man packar ryggsäcken inför en ny tur.

 

Styvfarsan var med i byns Fjällräddningsgrupp hemma så det blev många turer uppe i fjällvärlden alla tider på året. Man skulle ju lära sig dessa områden utan och innan och intresset fanns så man var ju inte speciellt svår att övertala att haka  på när det var dags för en fjäll, eller skogstur.

 

Som 20-åring satte jag för första gången fötterna på Kungsleden en höstdag ovanför Kvikkjokk iklädd gummistövlar, Helly Hansen Jeans och keps,samt min gröna Haglöfs ryggsäck som finns kvar fortfarande. Kungsleden kom jag tillbaka till fler gånger naturligtvis. Det har blivit otaliga turer genom åren uppe i fjällvärlden och nere i skogslandet  både i Jämtland,Västerbotten, samt Norrbotten, och detta vill man dela med sig lite av nu i form utav att erbjuda er olika alternativ av turer ute i vår härliga natur. Alla årstider på året.

 

Fina kvällar vid en fjällsjö