Blogg

Nu går det fort med föret!

2021-03-26

Det är just den här tiden som man gärna vill skall vara minst dubbelt så lång. Vårvintern och snart April månad.

Jag var ut på några längre skoterturer för några dagar sedan. Den första  turen gick upp till vår härliga fjällvärld.

Bra väder första halvan av dagen. En dag som började med uppstigning redan 0230. Var då framme och lastade av skoter och tillbehör klockan 0500 i pannlampans sken.

-10 grader, tre tum nysnö uppe på skaren. Perfekt före och klarblå himmel gjorde att man färdades ganska långt på kort tid. Så flöt hela förmiddagen på.  "Elvakaffet" avnjöts på hög höjd med en utsikt som gjorde att man såg flera mil utöver mäktiga fjäll.

Efter lunchtid började det komma in oroande moln samt att det började blåsa så jag styrde kosan genom en lång fjälldal  och ner i  skogslandet.Det hade nu hunnit bli några plusgrader och rejäl blåst så föret var långt ifrån lika bra som på förmiddagen.

Vid middagstid blåste det så kraftigt så man fick leta sig in i skogen för att få såpass "lä" så det gick att göra upp eld för att tiillaga middag. Uppe i fjällen blåste det rejält nu.

Sista tre milen ner till bilen gick det riktigt tungt. Men allt gick bra.

Nåon dag senare blev det ytterligare en tur på ungefär samma rutt förrutom lite annat vägval genom fjälldalarna,  men denna gång gick det betydligt tyngre från start till mål.Då hade det endast varit ett par grader kallt under natten så utgångsläget var långt ifrån bra.

De senaste dygnen som följde var det plusgrader hela nätterna så regn och blåst tog väldigt hårt på snön både till fjälls och nere i skogslandet naturligtvis. Så blir det inte riktigt nattkallt framöver så är nog risken att det blir väldigt dåligt skoterföre denna Påsk.

Vi är ju många som hade sett fram emot en lång vårvinter och bra före hela April men som vanligt så verkar det vara påsken som styr föret. Såväl även iår som det ser ut.

Vi håller tummarna att det finns någon snö kvar att åka på i Påsk.

Var väldigt försiktiga om ni ämnar ut framöver! 

GLAD PÅSK på er!!

Antal kommentarer: 0

Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)