Blogg

Pandemin!!

2021-07-17

Vips så står vi där och nästan hela sommaren har gått bara sådär! Nåväl. Inte hela sommaren. Men det har gått väldigt fort. Men än finns tid att utforska våra fjäll och skogar. Många går på semester nu medans andra börjar jobba igen.

Nu i dessa "coronatider" är det en hel del folk som har letat sig ut i naturen istället för att åka utomlands. Och det har skett en rejäl ökning på besökare utefter lederna. Speciellet efter de mera populära ledstråken uppe i vår härliga fjällvärld.

Själva har vi gjort tvärtom i sommar. Vi har vandrat på platser i fjällen som sällan, eller nästan aldrig besöks av vandrare. Vi har valt att kalla det "nostalgiturer" Ställen som vi på "Fjäll och Natur" besökte första gången för dryga 35 år sedan. Och som vi gjort otaliga turer till genom åren. Det syns på marken runtom och vandringsstigarna däromkring att det är väldigt lite besökare så långt in i fjällen.

Samtidigt har vi även  "rekat" nya besöksmål inför framtiden så det känns bra.

Härligt att många gillar friluftslivet och att vara ute och röra på sig.

Samtidigt ökar trycket och ansvaret att vara rädda om den fina natur vi har. Och det minsta vi kan göra allihopa är att ta med oss vårat skräp hem. Om alla gör det så skulle vi inta ha problemet med nedskräpning i naturen. Nog om det.

Trevlig sommar på er!!

Antal kommentarer: 0

Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)